Amplă acțiune a polițiștilor bihoreni, la Beiuș. Vezi ce au descoperit

În perioada 13 – 14 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică împreună cu polițiștii Serviciului Rutier și polițiști rutieri de la birourile rutiere din Beiuș, Salonta, Aleșd și Marghita, alături de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Bihor au acționat pe raza circumscripției judiciare Beiuș pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, prevenirea și combaterea victimizării prin accidente rutiere, prevenirea și combaterea delictelor silvice și pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică în rândul comunităților locale.

În cadrul acțiunii, în care au fost implicați 69 de polițiști bihoreni și 8 jandarmi, au fost legitimate 864 de persoane, au fost controlate 660 de autovehicule, 47 de persoane au fost verificate în bazele de date, au fost verificați 13 deținători de arme, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 315 sancțiuni contravenționale, din care 303 pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice, patru pentru nerespectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cinci pentru delicte silvice, două pentru nerespectarea prevederilor legale privind utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale și una pentru lipsa RCA, cu amenzi în valoare totală de 126.760 de lei.

Totodată, poliţiştii rutieri bihoreni au reţinut 18 permise de conducere, din care șapte pentru depășirea limitelor legale de viteză, două pentru neacordarea priorității de trecere, șase pentru depășiri neregulamentare și trei pentru alte abateri.

De asemenea au fost confiscate bunuri în valoare totală de 4.427,2 lei, respectiv 19,45 metri cubi de lemn rotund, speciile  fag și frasin și 135 de lei care nu au fost marcați în casa de marcat a unei societăți comerciale.

Astfel, în urma controlului efectuat joi, 13 februarie a.c., la o societate comercială cu sediul în localitatea bihoreană  Sâmbăta, s-a constatat că reprezentanții acesteia ar fi expediat, în cursul lunii ianuarie a.c., 8,85 metri cubi de lemn rotund, de esență frasin, fără documente legale.

Agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 2.194,8 lei, a fost confiscat valoric.

De asemenea, vineri, 14 februarie a.c., la ora 16.20, pe un drum forestier de pe raza localității Dobrești, județul Bihor, a fost depistat reprezentanul unei societăți comerciale cu sediul în Dobrești, în timp ce conducea un ansamblu compus din cap tractor și semiremorcă, cu care transporta 35,15 metri cubi de lemn rotund, de esență fag, având avize de însoțire emise doar pentru 29,15 metri cubi de lemn rotund, esență fag.

Expeditorul materialului lemnos, respectiv societatea comercială din Dobrești, a fost sancțioant contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar cei 6 metri cubi de lemn rotund, de esență fag, în valoare de 1.320, fără documente legale, au fost confiscați și predați în custodie la Ocolul Silvic “Codrii Cămării”.

Alte știri