Analiză Storia.ro: Cum au evoluat prețurile apartamentelor de vânzare din Oradea în luna martie

Conform celor mai recente date de pe Storia.ro, platforma de imobiliare lansată de OLX, în luna martie românii au vizualizat cu 14% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare decât în luna februarie și au realizat cu 16% mai multe contactări, dar cu 18% mai puține contactări față de aceeași lună a anului trecut. Durata de viață a anunțurilor active a scăzut cu 29% față de luna februarie, însă comparativ cu anul trecut este cu 8% mai mare.

Conform datelor Storia.ro din cele 10 orașe cu cel mai mare număr de anunțuri – București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Brașov, Sibiu, Iași, Arad, Craiova și Oradea, prețul mediu raportat la numărul de anunțuri din fiecare zonă este de 1.453 euro/metru pătrat în luna martie, cu 2% mai mic decât în luna anterioară.

Prețul mediu pe metru pătrat ponderat pentru apartamentele vechi din Oradea  a crescut în luna martie cu 1% față de luna precedentă și cu 7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Prețul apartamentelor noi a scăzut cu 2% comparativ cu luna anterioară și cu 1% față de anul trecut.

Analiza a fost realizată de Storia.ro – platforma de imobiliare lansată de OLX, ca parte din inițiativa „Drumul inteligent spre acasă”, prin care brandul își propune să contribuie la transparentizarea informațiilor necesare tuturor cumpărătorilor, chiriașilor, proprietarilor, agenților și dezvoltatorilor, cu scopul de a-i susține să ia decizii corecte, în cunoștință de cauză.

Distribuie informația
Alte știri