Angajaţii din penitenciare protestează la Bucureşti. Bihorul e reprezentat

Angajaţii din penitenciare vor protesta vineri, 9 februarie, începând cu ora 10:00, în faţa Ministerului Justiţiei. Reclamă condiţiile de lucru, cer urgent un plan de măsuri de îmbunătăţire a acestora şi un buget care să asigure implementarea.

În ceea ce priveşte deficitul de personal, acesta este de aproape 40%, iar sindicaliştii acuză faptul că „ministrul Justiţiei ţine din octombrie 2017 la sertar Memorandumul privind scoaterea la concurs a funcţiilor vacante”. În plus, solicită promovarea rapidă a proiectului privind plata orelor suplimentare nerecuperate, atrăgând atenţia că „munca forţată este interzisă prin Constituţie”.

Preşedintele Sindicatului Independent al Lucrătorilor din Penitenciarul Oradea, Călin Ardelean, va participa la discuţiile de vineri de la Bucureşti, urmând ca, în funcţie de rezultatul acestora, să se decidă sau nu o formă de protest. “Conform schemei de personal ar trebui să fim 440 de angajaţi şi suntem circa 220, adică 50%. Anul trecut au fost efectuate 45.000 de ore suplimentare, dintre care 30.000 nu au fost nici plătite, nici compensate cu timp liber”, spune Călin Ardelean.

Distribuie informația
Alte știri