Asociația Kiwanis Art Oradea organizează un maraton al  artelor în Pasajul Vulturul Negru

Distribuie pentru prietenii tăi:

În ziua de 4 iunie, a.c, Asociația Kiwanis Art Oradea organizează, în premieră absolută locală și posibil și națională, un maraton al  artelor în Pasajul Vulturul Negru, începând cu ora 16.

Evenimentul este constituit din 6 momente: maraton muzical, premierea lucrărilor plastice și literare cu tema Quo vadis Terra? și premierea lucrărilor executate de elevi, acordarea Premiilor de Excelenta Kiwanis Art, premierea studenților merituoși și concertul studenților.

La maratonul muzical s-au înscris 27 de participanti de la mai multe școli din oraș. Va începe la ora 16 cu o chemare la sărbătoarea artelor făcută de un copil foarte talentat din Holod. Nu spunem mai multe deocamdata. Continuă cu cei mai mici instrumentisti înscriși – pianiști din clasa pregătitoare și, în funcție de vîrstă, vor evolua pianiști, cei mai numeroși, 2 mici harpiste, chitariști, soliști vocali. O tânără și talentată oboistă înscrisă în maraton vine din Odesa.

Tot din Ucraina vin și 3 tinere plasticiene care își vor expune lucrările într-o licitație tăcută.

„Am organizat concursul Quo vadis Terra pentru a semnala un moment de maxima ingijorare privind soarta planetei si a noastra. Vom  prezenta lucrările literare și cele de pictură și de grafică, acestea urmând să fie expuse săptămâna viitoare la Biblioteca Județeană. Cadouri  vor primi toți participanții la maraton, grație sprijinului Editurii Ratio e& Revelatio, Fundației Șinca, Băncii pentru Alimente Oradea, spune prof. Maria Letea, președinte în exercițiu al Kiwanis Art

Premiile de performanța, acordate studenților merituoși și care au nevoie de susținere, sunt oferite de sponsori generoși, ei înșiși artiști și chiar premianți Kiwanis, și vor fi înmânate de Immediat Past Guvernator Kiwanis România, Carmen Polman.

În încheierea evenimentelor din seara de sâmbătă au fost învitați să cânte studenții de la Facultatea de Arte a Universității Oradea și cei de la secția de canto ai Universității Creștine Partium, intenția organizatorilor fiind de a genera emulație între tinerii artiști și de a aduce în fața publicului instrumentiști și soliști vocali cu potențial artistic promitator. Vor expune lucrări și 2 studente de la Arte Vizuale, Universitatea din Oradea.

„De la înființare ne-am propus să identificăm, sprijinim și promovăm tinerii artiști talentați și dornici să-și cultive talentul și să depună eforturi în acest sens. Până acum am oferit Premiile de Excelență Kiwanis Art și Premii de performanță, am organizat evenimente prin care tinerii să se prezinte concitadinilor noștri. În acest an facem un pas nou cu acest maraton care sperăm să intre în tradiția clubului. II provocăm și pe copiii și tinerii care iubesc artele să se prezinte orădenilor. Încercăm astfel să-i motivăm și să încurajăm și alți copii să se apropie de artă, cea mai nobilă și mai frumoasă manifestare a spiritului uman. Dorim să răspundem unui obiectiv kiwanian major, pe lângă cel de a ajuta copiii – să îmbunătățim climatul social și cultural al comunității orădene. Ne propunem prea mult? Nu cred, pentru că, prin fiecare copil susținut și promovat generăm o schimbare în bine”, spune Iuliana Păcurar, președinte fondator al clubului.

„În acest an am fost foarte prezente în campania de ajutorare a copiilor ucrainieni, dar nu i-am uitat nici pe ai noștri. Avem bucuria să constatăm că tot mai multă lume ne sprijină – persoane private, dar și organizații sau instituții sunt dornice să ne devină parteneri. Amintim aici Kiwanis Varadinum, Facultatea de Arte a Universității din Oradea, partener traditional, Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai, Universitatea Creștină Partium, Editura Ratio & Revelatio, Asociația Șinca, Banca pentru Alimente Oradea, declara Carmen Polman.

La eveniment și-au anunțat intenția de a asista peste 50 de copii ucrainieni.

 

Vinzi sau cumperi? Ai oferte de angajare? Oradeaindirect.ro publică AICI anunțurile tale de mică publicitate. Pentru informații suplimentare, scrie-ne la adresa office@oradeaindirect.ro

Alte știri