Atelier de reparaţii şi restaurare, la Casa CIM din Parhida

Cultură în Mişcare” organizează două evenimente în luna iulie. Primul va avea loc sâmbătă, 6 iulie, de la ora 17:00, la Casa CIM din Parhida.

Este vorba de un Atelier de reparaţii şi restaurare pentru cei mici (şi mari), cu Andreea Ianoși.Se întâmplă uneori să se spargă sau să se strice câte ceva prin casă. Motiv pentru care trebuie să învăţăm că, uneori, lucrurile pot fi şi merită să fie reparate. La atelier mai întâi se va sparge, apoi se va repara. Se vor distruge obiecte din ceramică, lut, porţelan, obiecte din lemn. După care vor fi reparate. Se vor învăţa de la un specialist secretele tehnicilor folosite în restaurarea artefactelor arheologice (ridicarea vasului, lipire, completare, integrare cromatică). Participanţii pot să aducă de acasă obiecte sau jucării deteriorate, pe care să le repare la atelier.

Specialistul invitat este Andreea Ianoși, artist restaurator, absolventă a Facultăţii de Arte Plastice şi Design din Timişoara. La atelier sunt disponibile 20 de locuri pentru copii. Locurile se vor ocupa în ordinea înscrierii la adresa de e-mail contact@culturainmiscare.ro sau prin SMS la 0751/254.234. Copiii trebuie să vină cu haine de schimb în cazul în care se vor murdări. În rest, materialele le vor primi la atelier.

Următorul eveniment va avea loc în 20 iulie, un concert de nai şi experimental sounds cu Mădălin Luca. „Cultură în Mişcare” îşi propune să devină o sursă de inspiraţie pentru comunitate, un promotor al progresului în domeniul cultural din România şi se bazează pe creativitate, inovaţie, profesionalism.
Foto: DEFOTO

Distribuie informația
Alte știri