Ateliere interactive și educative, sub genericul „Dragobete – o legendă cu mesaj preventiv”, la Oradea

Aproape 100 de elevi de la Liceul „Aurel Lazăr”, Liceul de Arte și de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” au participat activ la atelierele preventive derulate de polițiști, în parteneriat cu reprezentanți ai Fundației Lampas și ai Muzeului Țării Crișurilor Oradea pentru că iubirea trebuie să reprezinte momente de bucurie și siguranţă, nu de teamă sau de exploatare. S-a prezentat metoda „Lover Boy”, de racolare a tinerilor în scopul exploatării sexuale, s-a vorbit despre manipulare și de felul in care să se protejeze pe sine și pe cei dragi și despre prevenirea traficului de persoane.

„Relații toxice, versus relații sănătoase” s-a intitulat atelierul în cadrul căruia s-a dezbătut despre cum se construiesc legături bazate pe respect și siguranţă, cum pot fi identificate semnele unei relații toxice și, totodată, au fost promovate modele de relații sănătoase.

În interacțiunea cu tinerii, polițiștii de la prevenire, alături de reprezentanții Fundației Lampas, le-au prezentat acestora formele pe care le poate îmbrăca violența, inclusiv cea psihologică, cum să recunoască abuzul emoțional și riscurile pe care le implică o relație nepotrivită.

De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni le-au explicat tinerilor care sunt drepturile pe care le au și modalitățile concrete în care pot solicita ajutor, în caz de nevoie. În cadrul evenimentului interactiv, tinerii au avut ocazia să vizioneze și un film educativ pe această temă.

Totodată, în cadrul evenimentului, reprezentanții Muzeului Țării Crișurilor Oradea au susținut o inedită prezentare a legendei lui Dragobete, protectorul dragostei și al bunei dispoziții în tradiția românească, care a stârnit interesul și aprecierea tinerilor prezenți.

Distribuie informația

CASĂ DE VÂNZARE ÎN BIHOR

 

Alte știri