Au venit americanii! O reprezentantă a University of North Georgia, din Statele Unite ale Americii, se află la Oradea în căutare de studenți

Sheila Schulte este vicepreședintele departamentului pentru Programe Internaționale al University of North Georgia. Ea a venit la Universitatea din Oradea în cadrul unor parteneriate Erasmus, care urmăresc întărirea relațiilor academice și instituționale.

Pe lângă întâlnirile pe care le-a avut cu reprezentanți ai Universității din Oradea și cu membri ai conducerii ei administrative, Sheila Schulte s-a întâlnit și cu studenți de la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale și Științe Politice și Științele Comunicării (IRISPSC). Cursul oaspetelui american, susținut joi, 11 noiembrie 2022, a fost un real succes, studenții orădeni dovedindu-se interesați de posibilitatea de a învăța în Statele Unite ale Americii.

„Sunt fericită să fiu aici”, a spus, din capul locului, Sheila Schulte, subliniind că a venit „la Universitatea din Oradea pentru a consolida colaborarea cu University of North Georgia”. Avându-și campusul central în orașul Dahlonega, din statul Georgia, universitatea americană numără 150 de ani de existență și are, azi, peste 20.000 de studenți. University of North Georgia este una din cele șase instituții de învățământ din Statele Unite care are și un Corp al Cadeților, o școală superioară de tip militar, ai cărei absolvenți vor deveni ofițeri. „Așa se explică faptul că studenții români care au urmat până acum cursurile universității noastre veneau din Armata României”, a spus Sheila Schulte. Pe lângă învățământul militar: biologia, managementul, marketingul, psihologia și asistența medicală sunt disciplinele cele mai căutate de tinerii care vor să urmeze cursurile universității din statul Georgia.

Sheila Schulte le-a spus studenților orădeni că, pe fondul declinului demografic, care se face simțit și în SUA, „University of North Georgia este interesată să crească, în mod constant, numărul studenților internaționali”. E bine de știut că, pentru a învăța în Statele Unite, un student trebuie să cunoască bine limba engleză, să urmeze o specializare ale cărei credite pot fi echivalate și să probeze că are suficienți bani pentru a se întreține pe durata anilor de studiu. În dialogul pe care l-au purtat cu invitata lor, studenții de la de la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale și Științe Politice și Științele Comunicării au pus multe întrebări despre: cum este finanțat învățământul american, acordarea vizelor de studii, a burselor și posibilitatea de a munci în timpul anilor de facultate.

Gazda Sheilei Schulte, conf. univ. dr. Cristina Matiuța, a subliniat că, relația cu University of North Georgia se va concretiza în mai multe proiecte de cercetare comune și într-o primă vizită a unui grup de studenți americani la Universitatea din Oradea.

Distribuie informația
Alte știri

This will close in 4 seconds