Avalanșă pe Marmolada, în Italia: Mai mulți români, printre persoanele dispărute. Cel puțin șase oameni au murit

Șase oameni au murit, nouă sunt răniți și 16 sunt dați dispăruți în Italia, după ce un ghețar din Alpi s-a prăbușit Acesta s-a rupt din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă. Operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori ar urma să se reia luni, 4 iulie după prăbuşirea gheţarului Marmolada în Munţii Dolomiţi, cel mai mare din Alpii italieni.

Bilanțul provizoriu al victimelor a fost anunțat de agenția ANSA, care îl citează pe Gianpaolo Bottacin, consilier regional pentru protecție civilă din Veneto. „Situația evoluează și este greu să spui cu certitudine ce s-a întâmplat”, a spus el.

Patru dintre cele șase victime au fost identificate. Este vorba despre trei cetățeni italieni și un ceh. Un bărbat și o femeie sunt încă neidentificați. Printre cei dispăruți se află italieni, germani și cehi și români, potrivit sursei citate.

Avalanșa este „un dezastru de neimaginat, un carnagiu, ne va fi greu să identificăm exact identitatea victimelor pentru că trupurile au fost dezmembrate” de curgerea gheții și a pietrelor, au spus anchetatorii pentru ANSA. Printre victime ar fi și ghizi.

Alte știri