Avertisment ONU: Există riscul unei ″catastrofe absolute″⁣ dacă nu se recuperează întârzierea vaccinării copiilor

Foto: Shutterstock

ONU a avertizat joi asupra riscului unei ″catastrofe absolute″⁣ dacă nu se recuperează întârzierea periculoasă a vaccinării copiilor din cauza pandemiei de COVID-19 şi dacă restricţiile sanitare sunt ridicate prea repede, relatează AFP.

″În 2021, avem potenţialul să se producă o catastrofă absolută″⁣, a avertizat la Geneva dr. Kate O’Brien, directoare a departamentului pentru vaccinare din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Pandemia a determinat ca resursele şi personalul să fie redirecţionate spre lupta împotriva Covid, iar multe servicii medicale au fost închise sau a fost redus programul. Oamenii au fost, de asemenea, reticenţi să se mai deplaseze de teama de a nu se infecta, chiar şi atunci când măsurile de izolare nu le interziceau acest lucru. Copiii neprotejaţi şi o ridicare prea rapidă a restricţiilor sanitare împotriva Covid – care, de asemenea, au protejat parţial de anumite boli la copii – îşi arată deja efectele, un exemplu fiind apariţia unor focare de rujeolă în Pakistan, a subliniat oficialul OMS, potrivit Agerpres.

Aceşti doi factori combinaţi sunt ″catastrofa absolută împotriva căreia tragem acum un semnal de alarmă pentru că trebuie să acţionăm imediat pentru a-i proteja pe aceşti copii″⁣, a insistat ea.

Sursa: Agerpres

Distribuie informația
Alte știri