Barajul Lesu ar putea fi reabilitat cu fonduri europene

Barajul Leşu are urgenta nevoie de reparatii capitale iar pentru asta, ABA Crisuri încearcă să acceseze fonduri europene. Conducerea institutiei sustine ca a si identificat proiectul si asteapta sa se deschida linia de finantare.

Mai e insa nevoie de trecerea unui hop, sustine Anca Mihociu, purtătorul de cuvânt al ABA Crişuri. E necesara modificarea Hotararii de Guvern 431/2011privind sursa de finantare. In acest sens, institutia a depus toata documentatia necesara in decembrie anul trecut.

Anca Mihociu mai spune ca in iulie 2015, acumularea de la Barajul Leşu a fost golită, corpul barajului prezentand fisuri serioase care puteau genera distrugerea zidului de beton. Pentru reparare si reumplere e nevoie insa de multi bani,in jur de 56 de milioane de lei. Investitia ar insemna si redresarea zonei turistice, care a intrat în izolare de când principalul punct de atracţie a dispărut.

barajul lesu

foto: digi24

Primești pe whatsapp cele mai importante știri din Oradea și Bihor.  ABONEAZĂ-TE AICI, apoi apasă butonul URMĂREȘTE în aplicație 

 

Distribuie informația
Alte știri