Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”: Proiectul ,,Puterea Apei – Apa pură, viață sănătoasă!”, proiect câștigător

Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor a câștigat o finanțare în programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități.

Dintre cele 19 proiecte înscrise în concurs, 9 proiecte de îmbunătățire a educației și/sau a mediului au fost selectate pentru implementare în decursul lunilor septembrie 2020 – martie 2021.

Proiectul Bibliotecii, ,,Puterea Apei – Apa pură, viață sănătoasă!”, a fost propus de Secția pentru Copii și Tineret.

Activitățile se vor desfășura la Bibliotecă, la Compania de Apă, la Stația de Epurare și în Parcul Libertății, pe malul Crișului Repede. Timp de două săptămâni, respectiv 26 octombrie – 3 noiembrie 2020 și 1 februarie – 5 februarie 2021, în vacanțele școlare, 60 de copii înscriși, cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani (câte 30 în prima vacanță, 30 în a doua vacanță), vor parcurge un program de inițiere privind importanța apei în viața oamenilor. Sesiunile vor dura câte 2 ore/zi, între orele 10:00-12:00.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Oradea.

Distribuie pentru prietenii tăi:
Alte știri