Bihorenii care nu respectă restricțiile, sancționați de polițiști

Vineri, 22 octombrie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor și în scopul informării operatorilor economici și cetățenilor cu privire la noile modificări legislative referitoare la introducerea Certificatului verde COVID.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 6.501 persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 109 societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri, zone de agrement, gări și autogări.

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 121 de mijloace de transport, din care 74 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 44 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 6.000 de lei.

Dintre acestea, 36 de sancțiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, șapte pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

În cadrul misiunilor desfăşurate vineri, 22 octombrie a.c., pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați, 143 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, cadre ale Poliției Locale Oradea, inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, inspectori de la Direcția de Sănătate Publică, precum și inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

În continuare, principalul obiectiv al acțiunilor Poliției Române în contextul pandemiei vizează protejarea sănătății românilor.

Acțiunile de verificare pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19 continuă zilnic, la nivelul județului Bihor. Acestea se desfășoară integrat, împreună cu partenerii instituționali, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor. Scopul acestor acțiuni nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a identifica și preveni acele activități sau comportamente care ar conduce la răspândirea COVID-19.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecție individuală, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică, să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație și să nu se expună la riscuri.

Distribuie informația
Alte știri