Biroul primarului Florin Birta va putea fi vizitat în cadrul expoziției „Centenarul Constituției României Mari”

Clădirea Primăriei Oradea, monument istoric cu o vechime de 120 de ani, va oferi spre vizitare, prin Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice (Oradea Heritage), biroul primarului, spațiu care a găzduit de-a lungul a peste 100 de ani activitatea a 30 de primari care au condus orașul Oradea.

Acesta va putea fi vizitat începând de sâmbătă, 21 octombrie până duminică, 5 noiembrie, în cadrul vizitării expoziției „Centenarul Constituției României Mari (1923 – 2023)”.

Vizitatorii, elevi și studenți, precum și iubitori de istorie și arhitectură, sunt așteptați, în următoarele două săptămâni, să treacă pragul Primăriei Oradea pentru a se bucura de această inedită expoziție.

Vizitarea expoziției se va face pe bază de programare prealabilă prin e-mail oradeaheritage@gmail.com, sau la numărul de tel. 0731.212.284 – persoană de contact Matei Camelia.

Biroul primarului va putea fi vizitat doar în zilele de sâmbătă și duminică. Vizitele ghidate vor fi gratuite și se vor realiza în intervalul orar 12:00 – 18:00. Tururile vor porni la ore fixe, cu grupuri de maximum 20 de persoane.

„Centenarul Constituției României Mari 1923 – 2023″ – repere istorice

Expoziția „Centenarul Constituției României Mari 1923 – 2023″ face parte din colecția Muzeului Național Cotroceni (MNC), ce poartă pe prima pagină semnăturile olografe ale membrilor guvernului liberal condus de Ion I.C. Brătianu, în calitate de președinte al Consiliului de Miniștri, alături de semnăturile președinților Adunării Deputaților şi Senatului, precum şi cele ale raportorilor celor două Corpuri Legiuitoare. Expoziția poate fi vizitată în Sala Mare a Primăriei Oradea, aflată la etajul 1.

Distribuie informația
Alte știri