BNR lansează un set de monetărie cu tema 175 de ani de la adoptarea tricolorului

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic, începând de luni, 25 septembrie, un set de monetărie cu tema 175 de ani de la adoptarea tricolorului, conform unui comunicat de presă al instituţiei. Acesta conţine monedele româneşti aflate în circulaţie, cu valoare nominală de: 1 ban, 5 bani, 10 bani, 50 bani şi o medalie din argint.

Aversul prezintă un grup de revoluţionari paşoptişti purtând steagul tricolor şi inscripţia „175 de ani de la adoptarea tricolorului”. Reversul redă reprezentarea unui fragment din pictura „România revoluţionară” şi inscripţiile „România Revoluţionară” şi „1848”.

Setul de monetărie este prezentat sub formă de pliant, introdus într-un etui, piesele componente fiind încastrate în locaşuri speciale. Medalia din argint şi monedele care alcătuiesc setul sunt realizate în condiţii de calitate proof like.

Tirajul maxim al acestei emisiuni numismatice este de 5.000 seturi. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru setul de monetărie este de 400 de lei.

Lansarea în circuitul numismatic a setului de monetărie cu tema 175 de ani de la adoptarea tricolorului se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Distribuie informația
Alte știri