Bunică și nepoată din Bihor în pericol, într-o casă cuprinsă de flăcări

În noaptea de marți spre miercuri, 08 noiembrie a.c., un incendiu violent a izbucnit la o casă din Otomani, punând în pericol viața unei bunici și a nepoatei acesteia.

În jurul orei 01.45, în urma unei apel primit prin Sistemul Unic 112, care sesiza producerea unui incendiu la o locuință situată în localitatea Otomani, comuna Sălacea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor a mobilizat operativ la fața locului, trei echipaje de pompieri militari din cadrul Stației Valea lui Mihai, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și ambulanța SMURD a subunității.  

În momentul în care proprietara a observat incendiul, arderea se manifesta și în interiorul locuinței, astfel că, atât bunica, în vârstă de 63 de ani, cât și nepoata, în vârstă de 6 ani, au fost nevoite să se autoevacueze prin fereastra încăperii în care se aflau, aflată lângă bucătăria în flăcări. Din fericire, niciuna dintre acestea nu a suferit răni.

Ajunse la adresa indicată de apelant, forțele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau deosebit de violent atât la nivelul acoperișului și podului, cât și la două camere ale locuinței, cu pericol de propagare la întreaga casă.

Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 40 de minute, reușind să salveze trei din cele cinci camere ale locuinței.

După stingerea incendiului, pompierii au continuat să acționeze la fața locului pentru căutarea eventualelor focare ascunse și înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 04.25.

În urma producerii evenimentului, generat, cel mai probabil, de un coș de fum deteriorat, au ars acoperișul casei pe o suprafață de circa 80 de metri pătrați, podul și mobilierul din două camere.

Distribuie informația
Alte știri