Bunicul care a încercat să iasă ilegal cu nepotul minor din ţară, depistat la Borș

În data de 28.07.2020, în jurul orei 18.00, la P.T.F Borș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat, în vârstă de 53 de ani, ca pasager într-un autovehicul marca Mercedes – Sprinter, înmatriculat în România, alături de care călătorea un minor.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pentru minor un pașaport românesc. În urma verificării documentului, s-a stabilit că minorul prezentat la control nu este unul și același cu cel din fotografia documentului de călătorie. În urma verificărilor s-a stabilit că cei prezenţi la controlul de frontieră sunt bunic şi nepot, cel din urmă fiind cetățean român, în vârstă de 9 ani.

La cercetări, bunicul a declarat că minorul este în grija lui şi a obținut pașaportul de la o altă rudă care avea un fiu minor, recurgând la această metodă deoarece nu deţinea un document valabil pentru a călători cu minorul în afara ţării.  

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor două persoane bunic şi nepot, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat  și fals privind identitatea , urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Distribuie informația
Alte știri