Caravana Neutralităţii Climatice a fost la Oradea. 10 oraşe pot beneficia de sprijin pentru reducerea poluării

Zece oraşe din România cu populaţie de peste 50.000 de locuitori pot beneficia de granturi norvegiene şi islandeze pentru a reduce poluarea. Termenul până la care reprezentanţii acestora se pot înscrie pentru a beneficia de expertiză, sprijin tehnic şi administrativ pentru creşterea capacităţii în vederea atingerii neutralităţii climatice este 15 septembrie.

Un juriu internaţional format din profesionişti renumiţi din diverse domenii relevante, cum ar fi urbanismul, neutralitatea climatică sau dezvoltarea durabilăm,va selecta oraşele care vor beneficia de sprijin.

„Prin intermediul M100, misiunea oglindă a Misiunii UE „100 de oraşe inteligente şi neutre din punct de vedere climatic până în anul 2030” şi cu sprijinul partenerilor din Norvegia şi Islanda, 10 oraşe din România vor beneficia de informaţii, activităţi de dezvoltare a capacităţii (workshopuri, webinarii, sesiuni de asistenţă tehnică individuală) şi documentaţie (ghiduri şi modele de documente programatice) pentru elaborarea planurilor de acţiune pentru neutralitate climatică, a planurilor de investiţii şi a altor documente relevante. Oraşele vor putea face, astfel, paşi importanţi pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2035. Angajamentul oraşelor va fi acela de a nu mai contribui la poluarea care provoacă schimbările climatice”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de reprezentanţii proiectului M100.

Caravana Neutralităţii Climatice M100 a avut întâlniri în oraşele Braşov,  Timişoara, Buzău, şi Constanţa. Au răspuns pozitiv la invitaţia M100 de a participa la Caravana Neutralităţii Climatice reprezentanţi la nivel administrativ, din mediul nonguvernamental, academic şi privat din 17 oraşe ale ţării: Alba Iulia, Arad, Bacău, Bârlad, Botoşani, Braşov, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Sibiu, Iaşi, Oradea, Reşiţa, Suceava, Târgovişte, Timişoara şi Sfântu Gheorghe. 

Distribuie informația
Alte știri