Castelul Peleș poate fi vizitat și virtual, din orice colț al lumii

Castelul Peleș poate fi vizitat acum și virtual, din orice colț al lumii, prin intermediul unei aplicații Google, care le oferă pasionaților de cultură acces gratuit la informații și imagini, cu cele mai importante colecții de artă din lume.

Aceştia pot găsi pe aceeaşi platformă online şi expoziții de la Muzeul Cotroceni, Complexul Muzeal Național Moldova, din Iași, dar și ii și broderii tradiționale românești.

Peleşul, unul dintre cele mai frumoase castele din România, poate fi admirat acum virtual de pasionații de cultură din întreaga lume. Toate detaliile despre palat și colecțiile de artă din interior pot fi văzute gratuit pe aplicația Google Arts & Culture. De la arhitectură şi taboluri, până la argintărie și obiecte din lemn, potrivit sirileprotv.ro.

Peste 6 milioane de obiete din peste 2000 de instituții de cultură din Europa și Statele Unite au fost incluse în ultimii ani pe platforma creată de Google pentru iubitorii de artă. Aplicația Google Arts & Culture este gratuită și poate fi accesată de pe smartphone sau desktop.