Cauza accidentului cumplit din Bihor în urmă căruia un orădean și o fetiță de 10 ani și-au pierdut viață

Joi, 4 august a.c., la ora 13.50, pe D.N. 1, în afara localității bihorene Uileacu de Criș, un bărbat de 48 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Oradea – Aleșd, la finalizarea unei depășiri, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, a pierdut controlul asupra direcției, a intrat în derapaj spre dreapta, a acroșat în partea stângă spate remorca de transport auto, tractată de un autoturism condus în aceeași direcție de deplasare, de un bărbat de 39 de ani, din localitatea Cristuru Secuiesc, județul Harghita.

În urma acroșajului, primul autoturism s-a răsturnat pe partea carosabilă, pe sensul de deplasare înspre Aleșd.

În urma accidentului rutier, conducătorului primului autoturism și o minoră de 10 ani, din Oradea, pasageră în același autoturism, au decedat la fața locului. De asemenea, o altă minoră de 10 ani, tot din Oradea, pasageră în primul autoturism, a suferit multiple leziuni pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital. Totodată, o femeie de 42 de ani și o tânără de 18 ani, ambele din Oradea, pasagere în primul autoturism, au suferit leziuni ușoare.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Alte știri