Ce presupun tratamentele fără durere la Clinicile Dentare Dr. Leahu Oradea

Vizitele la medicul dentist sunt privite de către cele mai multe persoane fiind experiențe neplăcute din cauza fricii ce apare atunci când vine vorba despre tratamentele stomatologice și instrumentele utilizate de către medicii dentiști în timpul intervențiilor. În ziua de astăzi, noile tehnologii schimbă domeniul stomatologiei și oferă alternative moderne, eficiente și lipsite de durere, tratamentelor dentare clasice. Clinicile Dentare Dr. Leahu din Oradea oferă tuturor pacienților servicii stomatologice de ultimă generație, realizate de către o echipă de medici specialiști.

Tratamente fără durere la Clinicile Dr. Leahu din Oradea

Fie că vorbim despre tratarea cariilor, ori despre extracția dentară sau chiar refacerea totală a danturii cu ajutorul implanturilor dentare SKY fast&fixed, intervențiile stomatologice realizate în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Oradea nu presupun durere sau disconfort. Orice afecțiune orală își găsește soluția potrivită astfel încât atât adulții, cât și copiii se pot bucura de o dantură sănătoasă.

Datorită noilor proceduri stomatologice, pacienții pot uita de durerea resimțită în timpul intervențiilor, de frica resimțită înainte de intrarea în cabinet și de anxietatea provocată de zgomotele instrumentarului. Deși în trecut anestezia era asociată cu numeroase riscuri, în prezent este considerată o procedură medicală sigură, care ne ajută să ne simțim cât mai bine în timpul intervențiilor ce uneori pot fi mai greu de tolerat din punct de vedere fizic sau emoțional.

Anestezia în stomatologie

Anestezia în stomatologie se folosește atât pentru intervențiile simple, cât și pentru intervenții chirurgicale complexe. De asemenea, se utilizează și pentru a relaxa pacienții anxioși și pentru a le oferi încrederea de care au nevoie. Există mai multe tipuri de anestezie ce se utilizează în clinicile stomatologice, așa cum este cea din Oradea, astfel putem vorbi atât despre anestezia locală, cât și despre anestezia prin sedare. În funcție de problema dentară și de complexitatea tratamentului necesar, medicul dentist poate opta pentru un anumit tip de anestezie astfel încât să poată preveni sau reduce durerea.

  • Anestezia locală

Anestezia locală presupune folosirea unei substanțe anestezice într-o anumită zonă a cavității orale, aceasta are rolul de a elimina durerea temporar. Anestezia locală este una dintre cele mai des utilizate tipuri de anestezie în stomatologie și, de cele mai multe ori, se folosește pentru obturațiile dentare, adică pentru tratarea cariilor. Acest tip de anestezie poate fi de două tipuri: topică sau injectabilă. Anestezia locală topică se realizează prin aplicarea substanței sub formă de spray, gel sau unguent direct pe gingie. Anestezia injectabilă este folosită atât în medicina dentară, cât și în chirurgia maxilo-facială și presupune injectarea anestezicului în țesuturi și dispunerea acestuia în apropierea terminațiilor nervoase. De cele mai multe ori, înaintea injectării substanței anestezice se utlizează și anestezia topică, astfel încât zona să fie deja pregătită, iar pacientul să nu simtă deloc durere.

  • Sedarea conștientă

În stomatologie, sedarea conștientă este utilizată pentru ca pacienții să poată depăși starea de frică și anxietate, pentru a beneficia de un grad ridicat de confort, dar și pentru ca intervențiile să se desfășoare fără complicații. Sedarea în stomatologie poate fi de mai multe tipuri, astfel putem să vorbim despre inhalosedare, sedare enterală și sedare intravenoasă.

  • Inhalosedarea

Inhalosedarea este o metodă sigură de relaxare a copiilor fiind un procedeu de sedare conștientă utilizat atunci când celui mic îi este foarte frică de intervenția stomatologică și are nevoie de relaxare. Inhalosedarea presupune inhalarea protoxidului de azot (gazul ilariant, așa cum mai este cunoscut) și a oxigenului. Acest procedeu se realizează prin atașarea unei măști prin intermediul căruia pacienții simt un miros plăcut, dulce. Masca este ținută pe tot parcursul tratamentului dentar, timp în care pacientul are o stare de euforie și este mult mai relaxat.

  • Sedarea enterală

Sedarea enterală este un tip de sedare conștientă care presupune inițial administrarea orală a unei pastile. În acest fel pacientul se relaxează și uită de frica de medicul stomatolog. Este o metodă potrivită atunci când medicul trebuie să realizeze manopere stomatologice ușoare și rapide.

  • Sedarea intravenoasă

Sedarea intravenoasă este un tip de sedare conștientă care presupune atât administrarea orală, cât și administrarea intravenoasă a substanțelor specifice. Aceasta se realizează doar de către medicul anestezist, care pe tot parcursul intervenției va asista pacientul. Pacientul simte o stare de somnolență și chiar poate adormi, însă somnul nu este profund deoarece pacientul poate coopera cu medicul în timpul intervenției.

Frica de dentist poate împiedica pacienții să meargă la timp la medicul stomatolog pentru a primi tratamentul potrivit afecțiunilor dentare. Chiar dacă pentru unele persoane anestezia reprezintă una dintre cele mai înfricoșătoare părți ale unei intervenții chirurgicale, în realitate, riscurile sunt minime, tocmai pentru că în cadrul Clinicilor Dentare Dr. Leahu din Oradea este utilizată aparatura de ultimă generație. Iar experiența la stomatolog este, astfel, fără durere.

ADVERTORIAL

Distribuie informația
Alte știri