Cel mai iute ardei din lume a fost creat în România. Urmează omologarea la nivel internaţional

Foto: opiniabuzau.ro

Cel mai iute ardei din lume a fost obținut la stațiunea de cercetare legumicolă din Buzău, dupa o munca demarată în anul 1996. Specialiștii români în genetică plantelor au încrucișat un soi local de ardei iute cu mai multe soiuri internaționale. Cercetarea a pornit în momentul în care un producător local de cârnați și babic din Buzău le-a cerut inginerilor agronomi să producă un soi de ardei care să fie ceva mai picant și să îl ajute în procesul de fabricație.

Nivelul de iute” este stabilit internațional conform unității Scoville care măsoară nivelul de capsaicină din ardei, o substanță organică prezentă în difetite specii de ardei iuți.

Ardeiul de la Buzău a obţinut un scor Scoville – scara care măsoară iuţeala – de 2,4 milioane. Peste cel al faimosului ardei Carolina Reapper, considerat până acum cel mai iute din lume. Rezultatul a fost certificat recent în Franţa. Ardeiul ar putea fi utilizat nu doar în gastronomie, ci şi în auto-apărare.

Soiul obținut la Buzău este în curs de omologare la nivel internaţional, proces care ar putea dura şi doi ani.

Alte știri