„Centura ocolitoare de la Ştei este o poveste fără sfârşit. Acolo trebuie să luăm o decizie, pentru că lucrurile nu se mişcă de doi ani de zile. Nu cred că antreprenorul poate să ducă lucrarea la bun sfârşit”, a declarat ministrul Transporturilor, adăugând că din 2017 când constructorul a câștigat lucrarea prețurile au crescut, astfel că, pentru a se încadra în prețul licitat ar trebui să folosească materiale de slabă calitate.
În aceste condiții, spune ministrul Răzvan Cuc, potrivit crisana.ro, constructorul va fi chemat la discuții pentru a-l convinge să rezilieze contractul pe cale amiabilă. El a precizat că firma Copisa a avut probleme și pe alte șantiere, menționând că, în urmă cu trei luni, a reziliat un contract al acestui antreprenor care trebuia să facă centura ocolitoare de la Mihăileşti, judeţul Buzău.
În ceea ce privește centura ocolitoare de la Săcueni, ministrul Răzvan Cuc a declarat că au fost depuse trei oferte, care vor fi analizate „în regim de urgență”, astfel încât, la începutul lunii septembrie „vom avea câştigătorul”. Pentru centura Aleșd, ministrul Cuc susține că într-o lună va fi scoasă la licitație. Tot în acest an ar trebui să fie scoasă la licitație și electrificarea căii ferate Cluj-Napoca – Episcopia Bihor. Cel puțin așa a afirmat ministrul Răzvan Cuc în timpul vizitei pe șantierul Autostrăzii Transilvania.
Foto: crisana.ro