Cinci tineri bănuiți de furturi repetate, din aceeași societate comercială, reținuți de polițiștii orădeni și arestați de magistrați

Vineri, 13 septembrie, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat și cercetat cinci tineri de 15, 15, 16, 17, respectiv 23 de ani, toți din urbea de pe Crisul Repede, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îi bănuiesc pe cei cinci tineri că, în noaptea de 11 spre 12 septembrie , în jurul orei 04.30, ar fi pătruns prin efracție în incinta unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Oradea și ar fi sustras 4 tablete, un telefon mobil, un bax de energizante și alte bunuri.

Aceiași tineri sunt bănuiți că, în noaptea de 12 spre 13 septembrie , în jurul orei 02.30, ar fi pătruns prin efracție în incinta aceleiași societăți orădene și ar fi sustras o tabletă, 6 sticle cu băuturi alcoolice și alte bunuri.

De asemenea, cei cinci sunt bănuiți de polițiștii orădeni că, în aceeași noapte, cea de 12 spre 13 septembrie, în jurul orei 03.00, ar fi pătruns, din nou, prin efracție, în incinta aceleiași societăți orădene și ar fi sustras aproximativ 34.000 de lei din două casete metalice de valori. Prejudiciul total provocat astfel respectivei societăți comerciale se ridică la 40.000 de lei, din care polițiștii orădeni au recuperat aproximativ 60%.

În urma continuării cercetărilor și administării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea i-au reținut pe cei cinci tineri, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. Aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele celor cinci orădeni mandate de arestare preventivă pentru o durată de 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor cinci tineri și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Distribuie informația
Alte știri