Cine este Marcel Boloş, orădeanul propus de PNL pentru Ministerul Fondurilor Europene

Marcel Boloş, propunerea PNL pentru Ministerul Fondurilor Europene, este profesor universitar doctor la catedra de Finanţe Contabilitate de la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea, dar şi director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, cea mai performantă agenţie regională din ţară ȋn materie de absorbţie a fondurilor europene, cu peste 4 miliarde de euro absorbiţi ȋn ultimii ani.

În trecut, Marcel Boloş a mai fost secretar de stat ȋn Ministerul Transporturilor ȋn perioada guvernului tehnocrat şi director ȋn Primăria Oradea, unde a ȋnfiinţat Direcţia care scrie şi coordonează proiectele europene ale municipiului iar după plecarea din Primarie a sprijit mai multe proiecte cu fonduri europene.

Conform CV-ului postat pe site-ul Facultatii de Stiinte Economice din Oradea, Ioan Marcel Bolos a obtinut in 1997 diploma de licenta atat ca economist cu specializarea in finante-asigurari, la Universitatea din Oradea, cat si pe cea de inginer cu specializarea in electromecanica.  Ioan Marcel Bolos are un doctorat in contabilitate, obtinut in 2005 la Universitatea de Vest Timisoara. Intr-un alt CV, postat in 2017 pe site-ul ASE Bucuresti, Marcel Bolos scrie ca are si o diploma de doctor in Management obtinuta la Universitatea Babes Bolyai din Cluj Napoca (1999-2007).

Marcel Bolos a urcat treapta cu treapta in invatamantul superior, iar din 2015 este profesor universitar doctor la catedra de Finante Contabilitate de la Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii din Oradea.

Conform CV-ului, cunoaste foarte bine doua limbi straine (engleza si franceza)

Distribuie informația
Alte știri