Cine vrea să construiască noua parcare a Spitalului Județean din Oradea? Au fost depuse 5 oferte

Cinci oferte au fost depuse în cadrul licitației privind construirea parcării aferente Spitalului Județean. Valoarea estimată a achiziției este de 48.115.327,75 lei fără TVA, iar câștigătorul va fi anunțat în perioada următoare.

Termenul de depunere a ofertelor pentru licitația „Construirea unei parcări aferente Spitalului Clinic Județean, necesară funcționării sistemului de sănătate”, anunț de participare nr. CN1047290 / 18.09.2022, a fost 31 octombrie.

Ofertele au fost depuse de către:

  1. Avril S.R.L – ofertant unic;
  2. Construcții Bihor – ofertant unic, având ca subcontractant pe Terratest Geotehnic S.A și pe Drumuri Orășenești S.A.;
  3. Costa V.O.C. Impex SRL – ofertant unic, având ca subcontractant pe GHP Intelligent Systems SRL și pe Ergocon S.R.L.;
  4. Asocierea formată din Drum Asfalt S.R.L – lider de asociere și Grup Construcții Est S.A – asociat, având ca subcontractant pe AL.SE.RO Impex S.R.L, pe Ergocon S.R.L, pe Precon Transilvania S.R.L, pe Ritmoteh S.R.L, pe N PRO ADV și pe Drumuri Bihor S.A și având terț susținător pe Drumuri Bihor S.A;
  5. Asocierea formată din Madlev Cons S.R.L – lider de asociere și S.C. Campeador S.R.L. – asociat, având ca subcontractant pe Elesal S.R.L. și pe Termopro Edil SRL și având terț susținător pe Flodor Transcom S.R.L.

În perioada următoare ofertele depuse vor fi evaluate în vederea stabilirii câștigătorului.

Construcția unei noi parcări în apropierea spitalului este necesară din cauza creșterii numărului de autoturisme și a cererii de locuri de parcare, precum și a creșterii traficului și a perioadelor de congestionare în zonă. Clădirea parcării va fi amplasată în aliniamentul străzii Gheorghe Doja, spre vest de spital, la intersecția cu strada Salvării.

Prin intermediul acestei investiții vor fi create 516 locuri de parcare, în cadrul unei construcții supraetajate cu regim de înălțime pe 5 niveluri (S+P+2E+Terasă). Aceasta a fost gândită în contextul geometriei terenului, fiind folosită panta drumului lateral în vederea realizării a câte unui acces independent la fiecare nivel și optimizarea circulației. Intrarea și ieșirea din parcare la nivelul P0 se face din strada Gheorghe Doja, prin amenajarea a două benzi de circulație suplimentare.

Parcarea va asigura cel puțin 6 locuri destinate persoanelor cu dizabilități și mai multe stații de încărcare pentru autovehicule electrice. Proiectul va propune conectarea parcării printr-o pasarelă de clădirea ambulatoriului, ce urmează a fi extinsă, aflându-se momentan în stadiu de proiectare la faza PT.

Datorită caracteristicilor geofizice speciale ale terenului, încă din faza SF au fost elaborate un studiu geotehnic și o expertiză geotehnică, ce urmează a fi extinse și aprofundate și la faza proiectului tehnic de execuție, inclusiv cu elaborarea unui calcul de stabilitate a versantului.

Pentru realizarea obiectivului este necesară desființarea unor clădiri existente pe amplasamentul lucrării, procedurile de expropriere fiind demarate deja de municipalitate. Utilitățile desființate, precum rezerva de apă și postul trafo de la Spitalul Județean, vor fi incluse în noua construcție a parcării.

Odată finalizată, parcarea va fi înglobată în sistemul unitar de monitorizare și de management al parcărilor din municipiul Oradea, aflat într-un permanent proces de upgradare din punctul de vedere al echipamentelor și al programelor folosite.

Distribuie informația
Alte știri