Coechipier, antrenor şi mentor la atelierele Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul Bihor

Circa 2.000 de copii şi tineri din 13 localităţi bihorene au participat la atelierele interactive iniţiate vara aceasta de . Marea majoritate a participanţilor provin din mediul rural sau din medii vulnerabile (afectaţi de sărăcie, centre de plasament etc.). Iniţiativa face parte dintr-un proiect denumit sugestiv „Coechipier, antrenor şi mentor” şi destinat încurajării tinerilor să facă sport.

„Majoritatea acestor copii şi tineri din medii vulnerabile au un deficit sistemic în ce priveşte sportul şi activităţile conexe, aşa că ne-am gândit, după puterile noastre, să contribuim la dezvoltarea şi optimizarea activităţilor sportive extraşcolare în mediul rural, la creşterea nivelului de educaţie sau adăugarea unor competenţe valoroase la abilităţile native sau dobândite pe care deja le posedă participanţii”, spune conducerea Asociaţiei Judeţene de Tir cu Arcul.

Modul în care copiii şi tinerii de astăzi îşi petrec timpul este diferit de cum şi-l petreceau generaţiile anterioare. Felul în care se joacă ei este şi el diferit. Copiii si tinerii din centrele de plasament, cei din mediul rural sau cei saraci au şi mai puţin acces la activităţi exatracurriculare. Cu ajutorul sportivilor şi antrenorilor săi, Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul Bihor şi-a propus să crească numărul tinerilor din mediul rural şi din medii vulnerabile care participă la activităţi sportive, implicând şi societatea civila din comunităţile locale. Atelierele interactive s-a desfăşurat, printre altele, în localităţi ca Oradea, Vadu Crişului, Suplacu de Barcău, Cetariu, Salonta, Lăzăreni, Borş, Sălacea, Cefa, Padiş, Mădăras, Gepiu etc., cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor şi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi patru licee de prestigiu din Oradea: Onisifor Ghibu, Ortodox, LPS Bihorul şi Iosif Vulcan. Prin această iniţiativă, Asociaţia Judeţeană de Tir cu Arcul a contribuit şi la dezvoltarea fenomenului voluntariatului în sport, la extinderea participării copiilor şi tinerilor din medii si zone defavorizate la activităţi sportive organizate în cadrul sistemului şcolar, precum şi la acţiuni între comunităţi.

Este, de asemenea, şi o iniţiativă despre camaraderie, pentru că tot în cadrul acestui proiect, tinerii şi copiii din mediul rural şi din medii vulnerabile au beneficiat de consultanţă de specialitate din partea copiilor şi tinerilor care sunt deja sportivi de performanţă.

Distribuie informația
Alte știri