Concurs de creație pentru studenți și masteranzi, intitulat „Cu ochii pe pajiști!”

Membrii Asociației „Grupul Milvus” au lansat un concurs de creație pentru studenți și masteranzi, intitulat „Cu ochii pe pajiști!”, cu premii de 2.500 de euro.

Tinerii pot aplica individual sau în grup, la două categorii: imagine și video – de la ilustrații, afișe, infografice până la animații, dramatizări sau alte tipuri de materiale video. Nu există taxă de înscriere. Termenul limită este 22 august, iar tema lucrării trebuie să aibă legătură cu pajiștile din România. Aplicanții se pot inspira din oricare dintre subiectele: biodiversitate, practici tradiționale, servicii ecosistemice, legătura omului cu pajiștile. Pentru a le ușura munca, organizatorii le-au pus la dispoziție materialul pe care l-au folosit la seminariile de educație ecologică și pe care aceștia îl pot găsi pe site-ul pajisti.milvus.ro. Tot aici este disponibil și regulamentul de concurs, respectiv formularul de aplicare online.

În ceea ce privește criteriile de jurizare a lucrărilor, vor fi apreciate: originalitatea, creativitatea, relevanța pentru tema propusă și acuratețea.

„Pentru a verifica acuratețea științifică, le oferim studenților ocazia să ne contacteze cu întrebări punctuale (de specialitate) până la data de 7 august, pe adresa office@milvus.ro, la care vor răspunde specialiști care nu vor face jurizarea finală”, spune Laura Turdean, responsabil comunicare Asociația „Grupul Milvus”.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate, expuse în mai multe orașe și publicate pe platformele organizatorilor. În total, un număr de opt lucrări vor fi premiate, iar valoarea lor totală este de 2.500 de euro. Pe lângă locurile 1, 2 și 3, vor fi desemnate încă două premii speciale – unul pentru originalitate, iar celălalt din partea publicului. Premiile constau în vouchere, prin care își vor putea achiziționa echipamente/accesorii foto-video sau IT. Lista câștigătorilor va fi publicată până pe 22 octombrie pe site.

Toate detaliile despre concurs și procesul de aplicare pot fi găsite pe site: pajisti.milvus.ro/concurs.

Alte știri