Contestația Selina amână semnarea contractului pentru lotul Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania 

Foto: Facebook/ Asociația Pro Infrastructură

Contractul pentru finalizarea lotului Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii A3 Transilvania încă nu poate fi semnat cu Strabag.  Constructorul bihorean Selina a depus contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), scrie Economedia

Cunoscut ca „lotul Straco” tronsonul de aproape 16 kilometri de pe Autostrada Transilvania este construit în proporție de aproximativ 34 %, iar după rezilierea contractului cu Straco, CNAIR desemnase Selina pentru continuarea lucrărilor. Ulterior, asocierea Strabag-Geiger a depus contestație care a fost admisă, iar după reevaluare Compania de Drumuri a desemnat asocierea condusă de Strabag câștigătoare. Asocierea de constructori care a câștigat licitația cu suma de 420,34 milioane de lei (făra TVA), are la dispoziție 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor, după semnarea contractului.


Selina are deja un certificat negativ după rezilierea contractului pentru lotul Chiribiș-Biharia, tot pe Autostrada Transilvania. Șansele de admitere pentru contestația Selina sunt minime, susține Asociația Pro Infrastructură:


Tronsonul Chețani – Câmpia Turzii este singura secțiune care mai lipsește pentru ca municipiile Cluj-Napoca și Târgu Mureș să fie legate prin autostradă completă.

Distribuie informația
Alte știri