Contractul pentru reabilitarea DN 76, Vârfurile – Ștei a fost scos la licitație

CNAIR SA a publicat în cadrul platformei SICAP anuntul de participare aferent procedurii de atribuire a contractului „5R12, Reabilitare DN76, Varfurile – Ștei, km 69+350 – km 102+660 – Rest de execuție”. Termenul limită de depunere al ofertelor a fost stabilit pentru data de 7 august 2019.

Obiectul contractului îl reprezintă finalizarea lucrărilor de reabilitare a tronsonului Vârfurile – Stei aferent DN76. Sectorul de drum se află pe teritoriul județelor Arad și Bihor. Principalele lucrări ce vor fi realizate constau în finalizarea reabilitării a 33,31 km de drum național, finalizarea reabilitării unui numar de 5 poduri; amenajarea a 5 parcări; amenajarea a 5 stații de autobuz; lucrări de colectare și evacuare a apelor; lucrări de susținere și consolidare a terasamentelor; lucrări de sprijinire; lucrări de sporire a capacității portante a terenului de fundare; lucrări hidrotehnice și lucrări de siguranța circulației.

Valoarea estimata a procedurii de atribuire este de 75.764.368,09 Lei fara TVA. Durata de realizare a acestui contract este de 12 luni.
Perioada minimă de garanție a lucrărilor va fi de minim 3 ani, dar poate fi majorată până la 5 ani.

Pe de alta parte, în zona afectată de calamități, astăzi, s-au efectuat lucrările de cofrare a zidului de sprijin și de armare a elevației (km 86+500), în timp ce pe sectorul Vârfurile au continuat lucrările de reparații și de asfaltare, a anuntat pe Facebook presedintele PSD Bihor, Ioan Mang.