Coronavirus în Bihor, 1 iunie, ora 8,30

Astăzi, 01 iunie, ora 08:30, în județul Bihor sunt: 12 persoane aflate în carantină; 169 persoane internate în Spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea; 458 persoane vindecate; 75,33% din persoanele diagnosticate Covid-19 în județul Bihor s-au vindecat până în prezent.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 31 mai, ora 08.00 – 01 iunie, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor cu responsabilități pe linia combaterii răspândirii infecției cu Covid-19 au desfășurat o serie de activități specifice, după cum urmează:

Polițiștii bihoreni au verificat 1713 persoane aflate în izolare la domiciliu. În aceste misiuni au fost implicate 274 cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.

Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul centrului de carantină activ. În misiunile desfășurate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor au fost implicate 40 de cadre, din care 22 în patrule mixte pentru asigurarea ordinii publice în vama Borș și pentru verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU) au efectuat misiuni de asigurare la corturile amplasate în proximitatea hotel Iris, unde sunt preluate persoanele care intră pe jos în țară, urmând a fi transportate spre localitățile de domiciliu / rezidență. Reamintim că ISU „Crișana” asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 25 de cadre ISU Crișana.

Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe perioada stării de alertă a fost aplicată 1 sancțiune contravențională în valoare de 2.000 lei.

• Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă și distanțare socială. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Alte știri