Coronavirus. Situația în județul Bihor – 10 martie ora 9

Instituția Prefectului Bihor a comunicat că astăzi, 10 martie, ora 09.00, în județul Bihor sunt:

• 0 persoane diagnosticate cu Covid-19;
• 9 persoane aflate în carantină și 3 persoane din zona roșie internate la secția infecțioase;
• 265 persoane auto-izolate la domiciliu (144 titulari ai chestionarelor și 121 aparținători ai acestora).

În urma testării privind Covid-19 a celor 16 persoane carantinate în județul Bihor în cursul zilei de 8.03.2020, rezultatul a fost negativ.

În data de 9.03.2020, un autocar cu 47 persoane venind din Italia a fost oprit în apropierea Municipiului Oradea, în urma unei sesizări că ar exista călători venind din zona roșie. Au fost reevaluate toate chestionarele, iar din anchetă a reieșit că toate persoanele vin din zona galbenă. În consecință, s-a dispus continuarea călătoriei acestora, cu recomandarea de autoizolare la domiciliu pentru 14 zile și informarea medicului de familie. Unii dintre călători au semnalat că nu au medic de familie și, în consecință, li s-a recomandat să ia legătura cu Direcția de Sănătate Publică Județeană din județul de domiciliu.

În PTF Borș au fost identificate, în data de 9.03.2020, două persoane care s-au întors din Italia, zona roșie. Acestea au fost plasate în carantină și au fost recoltate probe biologice pentru testare Covid-19, care au fost transmise pentru analiză la centrul din Cluj-Napoca. (sursa: DSP Bihor)

Alte știri