Coruptie la varful IPJ Bihor ?!?! Biroul chestorului, Liviu Popa, perchezitionat de DNA

popa

UPDATE 21.10 : DNA nu a făcut nicio solicitare în legătură cu dosarul accidentului auto în care a fost implicat în urmă cu două săptămâni șeful IPJ Bihor, chestorul Liviu Popa, care se afla la volanul unui autoturism aflat în proprietatea co-președintelui PNL, Vasile Blaga. „Dosarul este în cercetare și așteptăm raportul de expertiză. În funcție de câte zile de îngrijire necesită persoana rănită în accident, se va face încadrarea juridică. Din partea DNA nu a fost făcută nicio solicitare în legătură cu acest dosar”, a precizat procurorul Ramona Diaconu, șeful secției Urmărire Penală a parchetului brașovean. (AGERPRES)

UPDATE 19.19 : Purtătoarea de cuvânt a Direcției Anticorupție, Livia Săplăcan, afirmă la Europa FM ca Vasile Blaga a fost  audiat intr-un dosar de coruptie. ”A fost audiat în calitate de martor, este vorba despre un dosar de corupție, se cercetează presupuse infracțiuni de corupție, mai mult nu pot să vă spun.  Rep.:  D-nul Blaga vorbea de un accident, o tamponare ușoară…L.S: După cum știți, DNA nu investighează asemenea fapte, competența DNA presupune investigarea unor infracțiuni de corupție și infracțiuni asimilate corupției”, a precizat Livia Săplăcan.

UPDATE 12.35: Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca dosarul in care a fost audiat Blaga in calitate de martor nu vizeaza accidentul de masina. Ar fi vorba de un dosar de mita la IJP Bihor.

UPDATE 12.21: COMUNICATUL DNA nu ofera detalii despre ancheta DNA si nici nu confirma legatura, speculata de presa centrala, intre audierea la Bucuresti a lui Vasile Blaga si perchezitiile procurorilor anticoruptie la IPJ Bihor. DNA confirma, in schimb, existenta unui dosar de coruptie.

 Textul comunicatului: „ Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2012-2014. În cursul zilei de 19 septembrie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 3 locații, situate în municipiul Oradea, din care două sunt la sediul unei instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Antifraudă Fiscală.  Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. „

UPDATE 12.09 : Potrivit unor surse din PNL, Vasile Blaga a fost citat la DNA Bucuresti inca de saptamana trecuta. 

UPDATE 11.27: Perchezitiile au loc si  la casa chestorului Liviu Popa

UPDATE 11.21:  Potrivit unor surse, in dosarul accidentului provocat de chestorul Liviu Popa, seful IPJ Bihor, care se afla la volanul masinii apartinand copresedintelui PNL, Vasile Blaga, au fost extinse cercetarile  si fata de alte fapte. Astfel, audierea lui Vasile Blaga la DNA Bucuresti are legatura si cu  perchezitiile pe care procurorii  DNA Oradea le fac la sediul IPJ Bihor dar si la locuinta chestorului Liviu Popa.

UPDATE 10.39  : stiripesurse.ro –  Vasile Blaga susține că perchezițiile de la Oradea nu au legătură cu dosarul în care a fost el audiat. Potrivit unor surse judiciare, procurorii vizează fapte de corupție în legătură cu Poliția Beiuș.

UPDATE 10.05 : Jurnalistul Radu Tudor se intreaba retoric pe blogul personal: ” DNA ancheteaza o tamponare? Sau legatura dintre un politician la varf si un politist sef de judet?”

UPDATE 9.44 : La DNA central a dat declaratii in acesta dimineata si copresedintele PNL, Vasile Blaga, un  prieten al chestorului Liviu Popa. Blaga a declarat la plecarea de la sediul DNA ca dosarul vizeaza un accident rutier usor produs in data de 5 septembrie 2016.  Amintim ca la acea data masina lui Vasile Blaga, un BMW din 2011, a fost implicata intr-o tamponare, la volan aflandu-se chestorul Liviu Popa, seful Inspectoratului e Politie al Judetului Bihor. Vasile Blaga a stat la DNA circa 30 de minute, scrie hotnews.ro.

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au descins luni dimineata la sediul IPJ Bihor pentru perchezitii. Vizat de ancheta ar fi chiar seful Inspectoratului de Poliţie  Judeţean Bihor, chestorul Liviu Popa.  Este a treia runda de perchezitii pe care  Serviciul Teritorial Oradea al DNA le face, in ultimele luni, in unitati de Politie din  judetul Bihor.

Dupa primele perchezitii, cele din zona Beiusului, DNA Oradea a anuntat ca procurorii  efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor  infracțiuni de corupție comise în perioada 2014 – 2016.

Liviu Popa este seful Inspectoratului Judetean de Politie Bihor din anul 2012. In  perioada 23.11.2010 – 15.05.2012 el a fost Inspector General al Inspectoratului General  al Poliţiei Române.

stire in curs de actualizare….

sediu_ipj_bihor

foto : https://bh.politiaromana.ro/

Distribuie informația
Alte știri