Cronica unui film..aproape mut

Terra, anno domini 2020 (a se citi douăzeci-douăzeci). Umanitatea luptă pentru supraviețuire, după ce o specie de extratereștrii invadează planeta. Pe fundalul acesta se desfășoară acțiunea filmului ”A quiet place”, cu Emily Blunt si John Krasinski (cuplu și în film, și îm realitate). Pelicula s-a lansat, de curând, și la noi, iar de săptămâni bune e lider in box-office-ul nord american.

Familia Abott trăiește izolată, în liniște deplină, ducând o viață care, inevitabil, va fi tulburată de zgomote (un pocnit din degete, o lampă scăpată pe jos, un cui ce intră direct în talpă, o naștere provocată înainte de termen). Toate tehnicile de supraviețuire nu vor ajuta la nimic atunci când hidosul monstru e pe urmele lor. Și, a propos, ați observat că toți extratereștrii din filme sunt urâți cu spume?? De ce ar face ăsta excepție?

Dar să revin la film. La un moment dat ne dăm seama care e scăparea, dar bineînțeles că mai durează încă o oră să se lumineze și personajele. În ora aia, eu și prietena mea, Cristina, repetam întruna – ”deschide casca!”.

Finalul nu e tocmai concludent, dar e de ințeles. Cănd se termină cu bine un film de groază? Never, ever! Ca atare, dacă vă așteptați la un clasic horror veți fi dezamăgiți, cu tot review-ul pozitiv a lui Stephen King.

Totuși, interpretarea actorilor e chiar bună, muzica ocupă cu succes lipsa dialogului, deși se mai vorbește sau urlă, pe ici-colo. Și da, te face să te scurgi în scaun, dar liniștiți puteți mânca popcorn sau nachos.

Sincer, de la un horror aveam niște așteptări. Am văzut filme de genul ăsta care m-au făcut să aprind becurile în toată casa.
Dar poate, vouă, o să vă placă. Enjoy!

Daniela Cap

Distribuie informația
Alte știri