„Cultura idiș prin muzică’ la Sinagoga Neologă Zion

Sinagoga Neologă Zion va găzdui, miercuri, 30 mai, spectacolul, intitulat „Cultura idiș prin muzică”.
Cu acest prilej, vor evolua artiștii formației Hakeshet Klezmer Band Oradea, prima formație de muzică klezmer din România.

Evenimentul, ce va debuta la ora 19, e dedicat tradițiilor și valorilor specifice limbii idiș, si îi va purta pe spectatori prin lumea muzicii tradiționale iudaice. Cu acest prilej, vor evolua artiștii formației Hakeshet Klezmer Band Oradea, prima formație de muzică klezmer din România.

Formația Hakeshet Klezmer Band Oradea a debutat pe scena Teatrului din Oradea, în aprilie 2005, apoi au urmat festivalul Euroiudaica la Sibiu, Proetnica la Sighișoara, concerte la Teatrul Evreiesc din București, Muzeul Țăranului Român București, la Brașov, Galați, Timișoara, Cluj, Mediaș, Tg. Mureș, Festivalul filmului Mediaș, precum și alte multe concerte în sala Filarmonicii de Stat din Oradea, dar și în străinătate, la Debrețin, la Tsfat (Israel) și la Festivalul Klezfiesta din Buenos Aires (Argentina), unde au reprezentat cu succes România.

Biletele pentru spectacolul intitulat „Cultura idiș prin muzică”se pot achiziționa de la Sinagoga Neologă Zion și de la Turnul Primăriei Oradea. Prețul unui bilet este 10 lei.

Distribuie informația
Alte știri