Curățați coșurile de fum! Incendii în Balc și Câmpani, provocate de coșuri de fum

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” atrag atenția bihorenilor că anual, în perioada sezonului rece, una dintre cele mai frecvente cauze de producere a incendiilor o constituie coșurile de fum (necurățate de funingine, deteriorate sau amplasate necorespunzător ori neprotejate termic față de mijloacele combustibile).

În ultimele 24 de ore, pompierii bihoreni au intervenit pentru gestionarea a două astfel de evenimente produse de un coș de fum necurățat de funingine, la o locuință din Balc, respectiv de un coș de fum deteriorat, la o casă din Câmpani.

 În după-amiaza zilei de joi, 26 ianuarie a.c., echipajele Detașamentului de Pompieri Marghita au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la podul unei locuințe situate în localitatea Balc. Forțele de intervenție au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, limitând pagubele la circa opt metri pătrați tavan din lemn și trei grinzi.

În seara aceleiași zile, pompierii militari din cadrul Stației Ștei au intervenit pentru gestionarea unui eveniment similar, produs la acoperișul unei case din Câmpani.          Echipajele de pompieri au împiedicat dezvoltarea incendiului, salvând astfel locuința. Nu s-au înregistrat daune materiale, arzând doar funinginea depusă în interiorul coșului de fum.

Distribuie informația
Alte știri