De la 1 martie, la parcarea pe două nivele din Rogerius se percepe taxă. Comunicat PMO

Primăria Oradea anunță că de la 1 martie 2017, se va percepe taxă de parcare la Parcarea subterană D+P de pe str. Corneliu Coposu – Cartierul Rogerius. Timp de trei luni (decembrie, ianuarie, februarie), parcarea a fost gratuită.

La demisol sunt amenajate 193 de locuri de parcare, care vor putea fi ocupate pe bază de abonament. Abonamentele lunare se pot face de la 1 martie, la ghișeele Primăriei Oradea (Piramidă), principiul de acordare fiind ”primul venit, primul servit”. Pentru prima lună, abonamentele se vor elibera la primărie, după care prelungirea se va putea face online. Costul unui abonament va fi de 70 lei/lună.
De precizat că nu există abonament de parcare pentru riverani, aceștia având posibilitatea să-și achiziționeze abonamente pentru parcările amenajate în apropierea imobilelor în care locuiesc.

La parter (zona descoperită) sunt 219 locuri de parcare cu bariere. Până la montarea barierelor (în cca o lună), aici va funcționa parcare de scurtă durată (maxim 2 h) pe bază de tichet de parcare. Tichetul va costa 2,60 lei/1 h și va putea fi achiziționat de la oricare dintre cele două parcometre din această parcare. După montarea barierelor, taxa pentru un tichet va fi de 2 lei/1 h.

În ceea ce privește parcarea de la parter, plata se va putea efectua, pe lângă parcometre, şi cu SMS de pe telefonul mobil, prin aplicaţia ”Tpark”, sau pe bază de card bancar, prin aplicaţia ”amparcat”. După montarea barierelor, parcarea va fi cu program permanent și plata se va face la automatul de plată care va fi amplasat la ieşirea din parcare sau pe bază de SMS.

Abonamentele se eliberează la Primăria Oradea, Sala ghişeelor, cu program luni – joi între orele 07:30-18:00 şi vineri între orele 07:30-15:30, iar prelungirea abonamentului se va putea face și online, pe pagina www.oradea.ro, secţiunea plăți online.

Alte știri