“Doctore, cel mai frumos oraș din lume te așteaptă!” Și medicii români își pot depune candidatura

Foto: Dorina Ursente

“Doctore, cel mai frumos oraș din lume te așteaptă!” Este campania inedită lansată de Veneția, care se confruntă cu o lipsă acută de medici de familie. Printr-un video proiectat pe clădirea spitalului din Veneția, profesioniști din toată lumea sunt invitați să își depună CV-ul ca să lucreze în orașul plutitor. Se caută 44 de medici care să ia locul celor care se vor pensiona. Iar cei noi vor primi mai multe beneficii.

Mesajul video a fost proiectat pe clădirea spitalului Sfinții Ioan și Paul timp de mai multe zile. Invitația inedită a Casei de Sănătate din regiune a impresionat trecătorii, iar medici din Italia și chiar Brazilia au început să-și depună dosarul pentru a profesa în Veneția.

În următorii ani, aproape toți cei 44 de medici de familie din Veneția și de pe insulele acesteia vor ajunge la 70 de ani, vârsta de pensionare.

Și medicii români își pot depune candidatura dacă doresc să lucreze la Veneția.

În Italia, salariul mediu pentru un medic de familie variază între 2500 și 5000 de euro net, în funcție de numărul pacienților și de experiența medicului. Veneția se confruntă și cu un declin demografic galopant. 

Distribuie informația
Alte știri