Două incendii izbucnite duminică, din cauza coșurilor de fum necurățate de funingine

În seara zilei de duminică, 15 noiembrie, respectiv în cursul nopții de duminică spre luni, 16 noiembrie a.c., pompierii militari bihoreni au acționat pentru stingerea a două incendii, provocate, cel mai probabil, de coșurile de fum necurățate de funingine.

Primul apel, care sesiza producerea unei astfel de situații de urgență la o locuință din Sălard, a fost primit în dispeceratul inspectoratului în jurul orei 17.30, la fața locului deplasându-se cu operativitate, echipajele Gărzii de Pompieri Sălard. Incendiul a fost stins rapid, neînregistrându-se pagube. A ars funinginea depusă în interiorul coșului de fum.

Cel de-al doilea apel primit prin Sistemul Unic 112, care semnala producerea unui eveniment similar la o gospodărie din localitatea Viișoara,  a fost primit în jurul orei 23.55. La adresa indicată de apelant au fost mobilizate de urgență echipajele Detașamentului de Pompieri Marghita, care au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului ce se manifesta la camera centralei termice, cu pericol propagare la casa de care era lipită construcția afectată de flăcări.

Pompierii militari au reușit să împiedice propagarea flăcărilor la locuință, salvând astfel bunuri de o valoare considerabilă. Au ars un cazan, un boiler, două scule-unelte, două elemente de mobilier, lemn de foc și două boxe audio aflate în interiorul camerei centralei termice. Din fericire, în urma producerii evenimentelor menționate, nu au existat persoane rănite.

Distribuie informația
Alte știri