Două zile cu cod portocaliu pentru parte din Bihor, în acest weekend

Meteorologii au emis o avertizare de tipul Cod Portocaliu de vreme rea, valabil pentru o parte a județului Bihor. Codul este în vigoare de sâmbăta, 17 septembrie până duminică, 18 septembrie. 

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 septembrie ora 12:00 – 18 septembrie, ora 12:00 vor exista dese ploi abundente.


De asemenea, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60-70 litri pe metru pătrat.


O altă parte a județului se află sub o avertizare de tipul Cod Galben de vreme rea valabil pentru următoarele două zile.

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55…75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80 – 100 kilometri la oră.

Duminică, 18 septembrie, vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

Distribuie informația
Alte știri