„Dusi cu pluta” de peturi. Tinerii ecologisti de la Schiller  militeaza pentru ape mai curate si un mediu mai prietenos – Foto/Video

dusi cu pluta
7 elevi de la Liceul German Friedrich Schiller si profesorul lor, Ciprian Sirca s-au dat, luni, cu două plute din PET-uri pe Crişul Repede. In prealabil acestea au fost adunate de pe malul Crişului, folosindu-se ulterior pentru confecţionarea ineditelor ambarcaţiuni. Intitulat sugestiv „Duşi cu pluta”, proiectul a devenit deja tradiţie pentru liceul orăden si se afla la cea de-a 3-a editie. 
Cele două bărci au fost lansate la apă luni, 22 mai, incepand cu ora 11,15 in zona Podului Ladislau, din centrul Oradiei, şi au navigat până la Podul Sovata.  Echipaţi cu veste de salvare şi cu vesele, participanţii la proiect au vaslit între cele două poduri. Cei 7 elevi (Zsiski Raluca, Tudor Bungau, Cosmin Laza, Mihnea Tanasescu, Delia Borza, Kasziba David si mezina, Amelie Motoc)  alaturi de profesorul lor, Ciprian Sirca, initiatorul acestui demers au fost flancati de 4 ambarcatiuni cu vasle conduse de studenti oradeni de la sport, coordonati de prof Mihai Ille.
Scopul acestui eveniment ce se vrea a deveni traditie,vizeaza importanța reciclării, nevoia de crișuri mai curate și, nu în ultimul rând, promovarea Liceului German Friedrich Schiller ”, sustine prof. Ciprian Sirca.

Distribuie informația
Alte știri