Facultatea de Științe Economice din Universitatea din Oradea construiește viitorul economiei locale

Universitatea din Oradea a organizat, joi – 31 octombrie 2024, masa rotundă pe tema „Colaborarea Facultății de Științe Economice cu mediul de afaceri: Provocări și oportunități pentru piața muncii.” Evenimentul marchează momentul de constituire al Consiliului Consultativ al Facultății de Științe Economice, structură care și-a propus să își asume un rol esențial în conectarea facultății la piața muncii.

Din acest Consiliu fac parte reprezentanți ai Băncii Transilvania, ai Băncii Comerciale Române și ai companiilor: NIDEC, Celestica, President Hotel & Resort, Ecojur Consulting, Astormueller SRL, Prime Dash, 123 Credit, Andreas Stihl Powertools, precum și ai Asociației Firmelor Bihorene. Plus gazdele, reprezentate de decanul FSE, prof. univ. dr. habil. Claudia-Diana Sabău-Popa, directori de departamente și cadre universitare cu experiență în relațiile cu mediul de afaceri.

Întâlnirea a fost cadrul unui dialog constructiv, între reprezentanții facultății și liderii din mediul de afaceri. S-a discutat despre oportunitățile de colaborare, pentru ca mediul academic să răspundă mai bine nevoilor economice locale, fiind identificate modalități practice prin care facultatea poate contribui la pregătirea profesională a viitorilor absolvenți.

„Participarea activă a reprezentanților din mediul de afaceri este esențială pentru succesul acestui dialog, care va contribui atât la adaptarea ofertei educaționale a facultății la cerințele angajatorilor, cât și la creșterea gradului de angajabilitate al absolvenților Universității din Oradea”, a declarat prof. univ. dr. habil. Claudia-Diana Sabău-Popa, decanul FSE. În cadrul discuțiilor, decanul Științelor Economice a mai afirmat că, personal, încurajează atât mediul academic, cât și pe cel de afaceri să se implice activ pentru a asigura o tranziție cât mai lină a tinerilor către viața profesională și pentru a contribui la o economie sustenabilă și inovativă în Oradea și regiunea Bihor.

Cei prezenți au discutat aplicat despre provocările și nevoile de pe piața muncii, soluțiile pe care le poate oferi facultatea, posibilități de colaborare în educație, cercetare și inovare, idei de parteneriate pentru stagii de practică, internshipuri, proiecte și mentorat, cu scopul de a forma specialiști pregătiți pentru realitățile economice actuale și viitoare.

„Discuțiile au fost extrem de vii, iar contribuțiile participanților au fost excepționale. Au fost analizate numeroase idei și exemple de bune practici, s-a discutat despre nevoile firmelor, așteptările lor, de la studenți și absolvenți, și experiențele de până acum. Membrii Consiliului Consultativ au fost unanim de acord că este nevoie de o legătură din ce în ce mai strânsă cu facultatea, cu conducerea facultății, cu cadrele didactice și cu studenți. Cu toții au arătat o disponibilitate extrem de mare pentru a contribui la o pregătire de excepție a viitorilor specialiști care își vor aduce contribuția remarcabilă la dezvoltarea sustenabilă a mediului de afaceri”, a mai declarat decanul FSE.

Distribuie informația
Alte știri