Femeile antreprenor din domeniul IT primesc finanțare europeană de până la 75.000 de euro

Foto: Pixabay

Comisia Europeană a lansat marți Women TechEU, o nouă inițiativă a UE care sprijină companiile deep-tech nou-înființate conduse de femei. Schema face parte din noul program privind ecosistemele de inovare al programului-cadru Orizont Europa, consolidat de Consiliul european pentru inovare (CEI). S

chema va oferi sprijin financiar start-up-urilor conduse de femei prin granturi în valoare de 75.000 euro, precum și îndrumare și mentorat de cea mai bună calitate prin intermediul programului CEI privind rolul de lider al femeilor.

Programul Accelerator al CEI vizează, de asemenea, start-up-urile conduse de femei, dar noua schemă „Women TechEU” oferă sprijin în etapa inițială, formatoare a companiilor, cu scopul de a crește numărul de femei care își înființează propriile companii.

Până la 50 de start-up-uri deep tech promițătoare din statele membre ale UE și din țările asociate vor fi finanțate în urma primei cereri de propuneri în cadrul programului-pilot „Women TechEU”, care se va încheia la 10 noiembrie 2021.

Alte știri