I-am spus “Statie de bucurie” pentru ca este mai mult decat o simpla statie pentru autobuzul scolar: are muzica non-stop, carti gratis, colt de citit si e colorata, luminoasa si primitoare. O puteti gasi pe Facebook sau Instagram, dar si pe Tripadvisor si Google Maps.
Statia de acum are si o istorie, a fost, timp de aproape 14 ani, un chiosc de flori pe care oradenii il stiu probabil din Piata Unirii sau din Parcul Libertatii, acolo unde Marius Sabau (Marius florarul) facea buchete de flori mai putin obisnuite.
Anul acesta, in vara, am cumparat magazinul de flori din Oradea, l-am desfacut bucata cu bucata, l-am restaurat, l-am dus la 20 de kilometri departare, in ultimul sat de pe granita de Vest a Romaniei – in Parhida – si l-am transformat in statie de autobuz pentru copii. Totul din donatii si cu ajutorul a aproximativ 80 de oameni care au dorit sa se implice.
Toata aceasta actiune pare simpla atunci cand o descriu in cateva randuri dar s-a dovedit a fi o piatra grea de incercare. Totul a durat aproximativ 6 luni, banii s-au strans greu si lucrurile s-au miscat cu dificultate pentru ca pandemia ne-a schimbat tuturor viata. Dar, cumva, am reusit sa “o scot la capat” inaintea sarbatorilor de iarna, motiv pentru care sunt deosebit de bucuros si le multumesc tuturor celor care au dat o mana de ajutor, demonstrand astfel doua lucruri extrem de importante din punctul meu de vedere:
impreuna sunt puternici, din putinul fiecaruia se pot face lucruri mari, imposibile pentru fiecare dintre noi luat separat.
nu conteaza cat de afectati suntem de ceea ce ne poate lovi in decursul vietii, putem totusi gasi in noi resursele necesare pentru a face bine sau un pic mai bine in jurul nostru.
De ce am ales sa fac asta, cum s-au desfasurat lucrurile, cine m-a ajutat si cat a costat, afli aici: https://www.bunoiu.ro/cum-am-facut-o-statie-de-autobuz-scolar-dintr-un-magazin-de-flori/
Flavius Bunoiu