Fluviul de ceață din Apuseni, minunatul fenomen meteo de la Coada Lacului Leșu. FOTO GALERIE

Daca nu ai planuri pentru viitorul weekend și dacă drumeția e printre pasiunile tale, atunci vârfurile muntoase din zona Lacului Leșu, acum secat, pot fi destinația care să-ți pună sângele în mișcare și să-ți fascineze privirea.

Varful Piatra Bulzului reprezintă un veritabil balcon al Văii Iadului și al satului de vacanță de la Coada Lacului. Pe tot parcursul anului, semeața stâncă le oferă peisaje de vis turistilor care o abordează, dar toamna, uimitoare fenomene meteo transformă locul într-un peisaj de basm, inspirat parcă din filmele de fantezie.

În diminețile însorite, Valea Iadului, șerpuind printre imensele blocuri de piatră, e acoperită de negură, iar efectul vizual e unul impresionant, asemănător unui fluviu de ceață. Fenomenul durează câteva zeci de minute, imediat după răsărit, suprinzatorul tablou topindu-se lent, sub razele soarelui.

La Coada Lacului Leșu se poate ajunge cu mașina din DN1 Oradea-Cluj, virându-se peste calea ferata in localitatea Bucea. De asemenea, din Beiuș există două variante de acces, fie spre Bratca-Bulz-Remeți, fie prin Buduresa-Stana de Vale, drum aflat insa in reabilitare.

Distribuie informația
Alte știri