Harta salariilor medii pe judeţe. Cum stă Bihorul

Angajaţii din Bucureşti câştigă, în medie, peste 3.000 de lei net pe lună, cu aproape 30% mai mult decât nivelul salarial al unui angajat care primeşte salariul mediu pe economie (de 2.360 de lei net în luna mai 2017), arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică.

Nivelul salarial pe judeţe ilustrează două tipologii de zone din România: unele dezvoltate, concentrate în jurul a 5-6 oraşe mari plus zonele limitrofe, unde majoritatea angajaţilor lucrează la privat şi câştigă peste nivelul salariului minim pe economie, şi unele slab dezvoltate, unde există foarte puţini angajaţi dintre care cei mai mulţi lucrează la stat sau pe salariul minim, spun consultanţii.

Bihorul nu stă grozav faţă de vecini, cu un venit mediu net de 1886 lei. S-au făcut câţiva paşi, marunţi cei drept, asa incât a depăşit …Sălajul(1875 lei). Satu-Mare stă mai bine cu 1933 lei, in timp ce judeţe ca Arad şi mai ales Cluj sunt greu de ajuns, cu venituri nete de 2118, respectiv 2684 lei.

Distribuie informația
Alte știri