Hotnews.ro lanseaza „Nucleara din justitie”. Lista potentialilor beneficiari ai dezincriminarii mascate a abuzului in serviciu

Lista lunga a potentialilor beneficiari ai unei eventuale dezincriminari mascate a abuzului in serviciu si a conflictului de interese ne arata ca exista un interes urias ca modificarile la Codul Penal sa se faca prin OUG, nu prin proiect de lege sau alte preoceduri greoaie.

O singura zi daca sta in vigoare, dezincriminarea abuzului scapa de tot sau partial nume mari anchetate de procurori: Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Alina Bica, Nicusor Constantinescu, Radu Mazare, Scripacru, Aristotel Cancescu, Pendiuc, Truica, Paul al Romaniei, Vanghelie, Ioana Basescu, Nechita, Sova, Tiberiu Nitu, o armata de presedinti de Consilii Judetene si primari.

Vezi in text o prima evaluare, in curs de actualizare.

image-2017-01-31-21569711-0-dragnea-udrea-basescu

In 15 iunie 2016, judecatorii Curtii Constitutionale au admis, in sedinta de miercuri, exceptia de neconstitutionalitate ridicata la articolul care defineste abuzul in serviciu in Codul penal, indicand si modul in care acest articol poate deveni constitutional.

Curtea Constitutionala a decis ca sintagma ”in mod defectuos”, cuprinsa in definirea abuzului in serviciu in Codul penal, sa fie inlocuita cu sintagma „prin incalcarea legii”.

Sub pretextul punerii in acord cu deciziile Curtii Constitutionale, Guvernul Grindeanu a anuntat ca va modifica Codul Penal, insa a incercat sa o faca in secret.

 

 

Alte știri