Imprimantă cu laser sau cu cerneală: care e mai bună?

Avansurile din domeniul tehnologiei sunt prezente și pe birourile de acasă sau de la muncă ale utilizatorilor. Imprimantele sunt folosite astăzi la scară largă și oferă cele mai bune performanțe în spațiile de lucru.

Acestea sunt practice și eficiente, imprimând cu mare rapiditate și la o calitate deosebită. Există imprimante cu laser sau imprimante cu cerneală, alegerea unui anume tip fiind condiționată nu numai de preferințele utilizatorilor, ci mai ales de nevoile pe care le au aceștia. 

Cum funcționează imprimantele laser?

Imprimantele cu laser folosesc sistemul de imprimare electrostatică, fiind vorba despre utilizarea unei pulbere speciale pentru imprimare, ci nu cerneală lichidă. Acestea permit ca textele sau imaginile să fie imprimate pe hârtie la viteză mare, datorită sistemului inovator de care beneficiază. Așadar, performanța acestor imprimante este una ridicată. 

Imprimantele cu jet de cerneală: caracteristici

Aceste imprimante funcționează pe baza unui principiu de ardere a picăturilor de cerneală din cartuse imprimanta plasate la capul de imprimare al acestora. Cu ajutorul unei duze care funcționează sub presiune, aceste picături de cerneală sunt proiectate pe hârtie, astfel încât să aibă loc imprimarea. Aceste imprimante utilizează tehnologia de imprimare termică și sunt mai accesibile la preț decât alte tipuri de imprimante, însă volumul de tipărire este mai scăzut, ceea ce face ca acestea să fie bune mai ales pentru utilizare casnică. 

Între cele două tipuri de imprimante, cele mai des întâlnite și preferate astăzi de utilizatori sunt imprimantele cu laser. Acestea sunt potrivite mai ales în spațiile de lucru în care este nevoie de un volum mare de muncă, imprimantele cu jet de cerneală fiind preferate mai degrabă pentru uz casnic. 

Recomandare imprimantă cu laser

HP 107a este una dintre cele mai recomandate imprimante cu laser datorită caracteristicilor pe care le are. Raportul calitate-preț este cea care o plasează în topul recomandărilor, având posibilitatea de a imprima cu ajutorul acesteia până la 20 de pagini pe minut, la o calitate deosebită. Cu un cartuș plin poți printa până la 1000 de pagini, iar reîncărcarea acestuia este avantajoasă ca preț. 

Recomandare imprimantă cu jet de cerneală

Canon Pixma TS5151 este una dintre cele mai recomandate imprimante cu jet de cerneală, fiind un dispozitiv multifuncțional care imprimă, scanează și copiază în mod eficient documentele. Modul de utilizare este extrem de ușor, dat fiind că aceasta beneficiază de caracteristici avansate, iar găsirea unor cartuse imprimanta canon ieftine este extrem de ușoară, astfel că nu trebuie să stai cu grija consumabilelor.

Sursa de imagine:
Chaay_Tee / Shutterstock.com

Alte știri