Sefii Tribunalului si Curtii de Apel nu s-au putut pune de acord asupra unui eveniment comun de deschidere a Palatului de Justitie si nici asupra invitatilor. Prin urmare, astazi a avut loc receptia tehnica la Tribunalul Bihor, ca administrator al cladirii, urmata de o petrecere organizata de constructor, firma Selina, iar maine va fi deschiderea oficiala, organizata de Curtea de Apel, in prezenta ministrului Justitiei, Raluca Pruna. Discutiile dintre magistrati ar fi fost generate si de faptul ca patronul Selinei, Beniamin Rus este inculpat intr-un dosar care se judeca tocmai la Tribunalul Bihor.
Pe de alta parte, reabilitarea si extinderea Palatului de Justitie au costat 45 de milioane de lei plus TVA, cel mai mare proiect pe Justitie, sprijinit de Banca Mondiala, in Romania.
In urma recompartimentarii, exista 9 sali de judecata in partea superioara si 10 la subsol dar si 195 de spatii de birouri. Peste 200 de ceasuri sincronizate prin 6 sateliti au fost achizitionate impreuna cu sisteme audio in fiecare sala de judecata, monitoare video pentru anuntarea dosarelor dar si sisteme moderne de stingere a focului. In cladirea Palatului de Justitie ce se va deschide in 4 aprilie vor lucra aproximativ 600 de persoane.
Cea mai spectaculoasă parte a lucrărilor a ţinut de restaurarea picturilor murale identificate în cele patru colţuri ale Sălii festive. Cele patru picturi realizate în ulei odată cu ridicarea Palatului de Justiţie (1897-1898) au fost iniţial curăţate mecanic şi desprăfuite. Una dintre ele reproduce un arhanghel cu stema Oradiei, a două reprezintă doi îngeri cu stema Comitatului Bihorului, a treia o întruchipează pe Zeiţa Justiţiei, iar a patra reprezintă un învăţat. Totodată au fost restaurate şi cele şase inscripţii ale unor foşti miniştri ai Justiţiei: A. Papiu Ilarian, Toma Stelian, D. Alexandresco, B. Boerescu, M. Cantacuzino şi Eugen Stătescu. Lucrările la Palatul de Justiţie s-au ridică la 54 milioane de lei, cu TVA.