Circa 40 de persoane, studenți și personal auxiliar, de la Universitățile din Angers (Franța), Evora (Portugalia), Extremadura (Spania) și Universitatea din Oradea, își îmbunătățesc, în aceste zile., cunoștințele de limba engleză în cadrul programului „English for specific purposes and employability”.
La momentul inaugural al programului a fost prezentă și prof. univ. dr. habil. Anca Dodescu, prorector al Universității din Oradea, coordonatoarea activităților EU GREEN la nivelul universității. Prorectorul Universității din Oradea a vorbit despre bucuria și mândria de a fi gazda celui de al treilea BIP girat de cadre ale Facultății de Științe Economice și primul din seria celor organizate în cadrul WP 7 – „Acces, Diversitate, Incluziune”.
„Este o oportunitate de a ne întări legăturile, la nivel de alianță, aici la Oradea. O șansă de a ne exersa și îmbunătăți cunoștințele de limba engleză”, a spus prof. univ. dr. habil. Anca Dodescu.
Decanul Facultății de Științe Economice, prof. univ. dr. habil. Diana Sabău-Popa s-a declarat mândră că facultatea pe care o conduce este organizatoare a acestui program EU GREEN.
Limba engleză este, în zilele noastre, mai mult decât o abilitate, este o necesitate. În comunitatea noastră academică, limba engleză înseamnă, de asemenea: «Acces, Diversitate și Incluziune». Împărtășiți-vă poveștile, colaborați, învățați unii de la ceilalți!”, a îndemnat prof. univ. dr. habil. Diana Sabău-Popa.
Gazda evenimentului, dr. Roxana Hatos, le-a spus celor prezenți că acest curs de limba engleză reprezintă „o viziune a viitorului nostru comun”. Universitarul orădean consideră că limba engleză este mai mult decât un instrument, „este abilitatea de a comunica și colabora într-o lume tot mai diversă și dinamică”.
„Cultura diversității nu e doar o idee, e o resursă pentru o lume fără frontiere. Diversitatea culturală este o realitate economică, deschizătoare de perspective diferite, ea creează inovație”, a mai spus dr. Roxana Hatos, care, la rândul ei, i-a provocat pe cei prezenți să fie curajoși, să întrebe, să stabilească legături între ei, deoarece, spunea universitarul orădean: „Așa începe viitorul”.
Organizat de Universitatea din Oradea, în parteneriat cu celelalte patru universități participante, care fac parte din alianța academică EU GREEN, programul „English for specific purposes and employability”, se desfășoară între 14 și 18 iulie 2025, în cadrul activităților pachetului de lucru (WP) 7 – „Acces, Diversitate, Incluziune”.