Info Days pentru 40.945.000 euro în cadrul Programului RO-HU

Secretariatul Comun al Programului Interreg România-Ungaria organizează, în perioada 19-23 iunie 2017, o serie de evenimente de informare şi un Forum pentru identificare de parteneri, în contextul lansării în cadrul Programului a celei de-a doua runde de Apeluri, respectiv, al doilea Apel deschis, pentru propuneri de proiecte normale şi al doilea Apel restrâns, pentru proiecte strategice. Pentru potenţiali aplicanți din judeţele Timiş şi Arad întâlnirea va avea loc la Timișoara în data de 19 iunie, pentru cei din judeţele Satu-Mare şi Bihor va fi organizată o întâlnire pe 20 iunie la Satu-Mare, urmând ca pe 23 iunie să aibă loc la Szeged o ședință comună pentru potenţialii aplicanți din toate cele opt judeţe ale ariei programului.
Obiectivul evenimentelor de informare este de a-i sprijini pe potențialii beneficiari în pregătirea de proiecte de succes pentru cele două apeluri active. Limba de lucru a sesiunilor de informare este româna, pentru evenimentele din România, respectiv maghiara, pentru evenimentele din Ungaria, ce se vor desfășura în perioada 21-22 iunie. Participarea la evenimentele de informare este liberă.
Forumul pentru identificare de parteneri își propune să sprijine inițiative de cooperare de succes şi să faciliteze crearea de parteneriate. Forumul se va desfășura în limba engleză. Traducerea simultană, în limbile română şi maghiară, va fi asigurată doar pentru sesiunea plenară.
Cei interesați de aceste evenimente se pot înscrie online până la data de 14 iunie, ora 16:00, completând un formular online http://interreg-rohu.eu/en/online-registration/.

Pe 31 mai, Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene din România, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Interreg V-A România-Ungaria şi Autoritatea Naţională – Biroul Primului Ministru din Ungaria – a anunțat lansarea celui de-al doilea Apel restrâns, pentru propuneri de proiecte strategice.

Care este bugetul alocat?

Valoarea fondurilor disponibile pentru acest Apel restrâns de propuneri de proiecte strategice este de 40.945.000,00 EURO (FEDR), completată de cofinanțarea națională a celor două state membre participante în Program, România şi Ungaria.

Care sunt domeniile în care se pot depune proiecte?

Prioritatea de investiții (Pi) lansată prin Apelul restrâns de propuneri de proiecte strategice este 9/a – Investiţii în infrastructura medicală (in cadrul Axei prioritare 4: Îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a sănătății).

Apelul restrâns pentru propuneri de proiecte este adresat proiectelor cu valoare strategică, care abordează cele mai importante nevoi ale regiunii de graniţă româno-maghiare, proiecte care sunt aliniate strategiilor naţionale, regionale, sau judeţene relevante şi care au capacitatea de a produce un impact sporit şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii în zona de graniţă.

Cine poate solicita finanţare?

Criteriile de eligibilitate pentru aplicanţi, acțiuni și cheltuieli sunt stabilite in Ghidul Solicitantului. Pot beneficia de proiecte finanțate prin program organizațiile publice (autoritățile naționale, regionale sau locale), organizațiile echivalente celor de drept public, organizații non-profit (de exemplu asociații) şi grupările europene de cooperare teritorială (GECT). Se poate aplica pentru finanțare doar în parteneriat transfrontalier.

Aria eligibilă a Programului cuprinde județele Arad, Bihor, Satu Mare și Timiș în România, respectiv, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar şi Szabolcs-Szatmár-Bereg, în Ungaria.

Care este rata de cofinanțare?

Ratele de cofinanțare sunt de până la 98 % din costurile totale eligibile pentru partenerii romani şi până la 95 % în unele cazuri, chiar 100 %, pentru solicitanţii maghiari, totalizând atât FEDR cât şi co-finanţarea naţională.

Care este procedura de aplicare?

Aplicaţiile trebuie depuse online, prin intermediul sistemului eMS, începând cu data de 21.06.2017 ora 8:00, până în data de 20.09.2017 ora 16:00 (EET).

Distribuie informația
Alte știri